Tarieven en vergoedingen

Met betrekking tot vergoedingen van behandelingen van Provego gelden de volgende mogelijkheden:

A: Vergoeding vanuit de basisverzekering (vergoede zorg)
Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u altijd een verwijsbrief van de huisarts nodig. De hoogte van de vergoeding hangt af van de polis en de bijbehorende voorwaarden die u heeft. Provego levert vergoede zorg via een samenwerkingspartner (zie mijn profiel op https://www.caredate.nl/psychologen/Online%20sessies/Petra-Smits). Omdat er in Nederland veel verschillende soorten zorgpolissen bestaan, is het van belang dat u zelf nakijkt welke polis en voorwaarden u heeft. Mocht uw zorgverzekeraar aanvullende informatie over Caredate nodig hebben, neemt u dan gerust contact op! Of kijk voor meer informatie over vergoedingen op de website van Caredate: https://caredate.nl/praktisch/vergoedingen.

B: Zelf betalen (onvergoede zorg)
U kunt er ook voor kiezen om de behandeling zelf te betalen, bijvoorbeeld omdat u veel waarde hecht aan privacy. Alle informatie over uw klachten, diagnose en het verloop van de behandeling blijft tussen u en mij als behandelaar. Het voordeel hiervan is dat u geen verwijsbrief van de huisarts nodig heeft: de toegang tot de behandeling is laagdrempelig. Daarnaast vindt er geen gegevensuitwisseling met de zorgverzekeraar plaats. Overigens wordt een groeiend aantal therapieën sowieso niet vergoed door de zorgverzekeraar. Hierbij kunt u denken aan relatietherapie, behandeling van burn-out en preventieve gesprekken. De kosten voor deze behandelingen moet u in principe zelf betalen.

- Provego levert ook deze zorg via Caredate. De tarieven zijn bij mijn profiel terug te vinden: https://caredate.nl/psychologen/online%20sessies/Petra-Smits.
- U kunt zich ook direct bij Provego aanmelden, via de pagina 'Contact en aanmelding'. Een sessie van 45 minuten voor 1 persoon kost €75,- en €110,- voor 2 personen (deze sessies duren 60 minuten). Bij een pakket van 3 sessies voor 1 persoon is de totaalprijs €200,- (€25,- korting, totaalprijs vooraf te voldoen).
Vanaf 01-01-2022 verandert het tarief van een enkele sessie voor één persoon (45 minuten). Een sessie kost dan €85,-. Het tarief voor een sessie van 60 minuten voor 2 personen blijft €110,-. Het pakket van 3 sessies voor 1 persoon wordt vervangen door een pakket van 4 sessies voor 1 persoon (waarvan de eerste sessie een intakesessie is) met een totaalprijs van €320,- (€5,- korting per sessie, totaalprijs vooraf te voldoen).

Indien u zelf de kosten voor u behandeling draagt en graag wilt weten of er mogelijkheden zijn tot aanvullende kortingen, neemt u dan contact op.

C: Uw werkgever of een andere instantie vergoedt de behandeling
In een aantal gevallen bestaat de mogelijkheid dat uw werkgever of een andere instantie (zoals het UWV of de gemeente) uw sessies met de behandelaar van Provego (gedeeltelijk) betaalt.
- Stress bij het werk: in het kader van ‘voorkomen is beter dan genezen’ kan een werkgever een speciaal programma gericht op stress en mogelijke burn-out aan u beschikbaar stellen. Bespreek de mogelijkheden met uw werkgever.
- Re-integratie: bent u op het werk uitgevallen, dan is het in uw belang en het belang van uw werkgever dat u zo snel mogelijk terugkeert naar een gezonde en werkbare situatie. Vaak is een werkgever bereid om de kosten van een psycholoog (gedeeltelijk) te vergoeden. Bespreek de mogelijkheden met uw werkgever.
- UWV en gemeenten: deze instanties hebben vaak mogelijkheden om psychologische hulp (gedeeltelijk) te vergoeden. Deze mogelijkheden wisselen per instantie. Het beste kunt u bij hen naar de mogelijkheden vragen.